2015. december 26., szombat

Sorozatok #1

Elsőként 3 sorozatról fogok nektek írni, ugyanis a téli szünetben szerintem sokan vagyunk úgy, hogy végre letudunk ülni megnézni egy filmet vagy akár belekezdeni egy jó sorozatba.

Én is így tettem (mondjuk már egy jó ideje - a sorozatfüggőség* miatt), és amiket most hoztam nektek, azok közül az egyik elkaszált 1 évados sorozat, a másik most indult, a harmadik pedig már régebben indult sorozat, ami a 2.évadát éli.


1: EYE CANDY

- kezdés: 2015
- 1 évad
- 10 rész
- kb. 40perc/rész

- krimi-dráma
- MTV
- elkaszált





ISMERTETŐ: 
"Krimi-dráma középpontjában a tech zseni Lindy (Justice) áll, egy 21 éves hacker azzal az ajándékkal, hogy látja a nyomokat, és kapcsolatokat a digitális világban, amit mások nem.
A szobatársa meggyőzi, hogy próbálja ki az online társkeresést, Lindy gyanakodni kezd, hogy egyik udvarlója egy halálos cyber ragadozó. Amikor a helyi kiber-bűnöző egység felfed egy potenciális sorozatgyilkost Manhattanben, minden jel erre a titokzatos zaklatóra mutat. Összeállva a cyber egységgel és néhány hacker baráttal, Lindy vezeti a feladatot, hogy megoldja ezeket a gyilkosságokat, míg kibontakoztatja saját stílusát az igazságszolgáltatásban New York City utcáin."

VÉLEMÉNY:
Eléggé kettős érzésem van ezzel a sorozattal kapcsolatban, az ilyen "kis" sorozatokat szoktam laza, egyszer nézhetősnek hívni. Amikor csak elakarod ütni az időt. De ez semmiképp nem mondható lazának. Ugyanis olyan gyilkosságok és rejtélyek találhatóak benne, ami néha elég brutál akcióvá növi ki magukat. 
Ismertető nagyjából lefedi a sztorit: a hacker lány beáll a cyber-rendőrséghez, hogy együtt elkapják a gyilkost, aki zaklatja őt, majd néha még megold egy-két gyilkossági ügyet a rendőrségnek. Persze közben figyelemmel kísérhetjük az ő és barátai életét.
Színészek túl jóképűek és kevésbé hihetőek egy-két szerepben, viszont engem annyira nem zavart.
Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem. 
Olyanoknak tudnám ajánlani, akik szeretik a rendőrös, nyomozós sorozatokat. Akik bírják a vér és hullák látványát, mert az van benne bőven. Valamint akik jó képű pasikat és/vagy Victoria Justice-t szeretnék nézni.

TRAILER:



2: QUANTICO





- kezdés: 2015
- 1 évad
- 11 részes
- kb. 42perc/rész
- krimi-dráma
- abc
- jelenleg is tartó







ISMERTETŐ: 
"Frissen toborzott FBI-ügynökök érkeznek a szövetségi nyomozó hivatali quantico-i kiképző bázisára. Ők a legjobbak, legértelmesebbek és legalaposabban leellenőrzött újoncok, szóval lehetetlennek tűnik, hogy egyikük gyaníthatóan egy nagyszabású, New York City-t célba vevő terrortámadás szellemi atyja. Pedig igen."

VÉLEMÉNY:
Nagyon jó új sorozat. Két szálon fut a történet, olyan How to Get Away from Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?) stílusban. Ami annyit tesz, hogy elindulunk a múltból, de látunk egy jövőképet is, és szépen lépcsőnként a múltból elfogunk jutni abba a jövőképbe amit kaptunk, ami szintén megy előre. Aztán majd amikor összetalálkozik - ami a végén szokott lenni - lassan kiderül minden, és onnan folytatódik tovább a fináléig. Elsőre lehet furcsának tűnik, de ez is mind izgalom fokozásnak hat majd. 
Ismertető alapján, az egyik szálon fog futni úgy mond a múlt, amikor az ügynökök az akadémián tanulnak és még a kiképzésük folyik. Majd megismerjük a másik szálat a jövőt, amiben kiderül, hogy az egyik ügynök terrortámadást hajtott végre, és a főszereplő Alexnek kell kiderítenie, hogy a társai, barátai közül ki lehetett az.
Színészekre nincs panaszom, minden féle karaktert és stílusú színészt megismerhetünk.
Összességében nagyon tetszett.
Olyanoknak tudnám ajánlani, akik szeretik a rendőrös, nyomozós sorozatokat és szeretik a rejtélyeket valamint szeretik nézni, hogyan rakják ki azt a bizonyos puzzle-t.

TRAILER:



3: The Flash

 





- kezdés: 2014
- 1 évad: 23 rész
- 2. évad: jelenleg 9 rész
- kb. 42perc/rész
- fantasy, kaland, akció
- CW
- jelenleg is tartó










ISMERTETŐ: 
"Miután egy részecskegyorsító egy furcsa vihart okoz, Barry Allent villámcsapás éri és kómába esik. Hónapokkal később arra ébred, hogy szuperképességgel bír, ő lett a világ leggyorsabb embere. Kezdetben izgatottan próbálgatja újdonsült tehetségét, majd rádöbben, hogy nem ő az egyetlen, akinek emberfeletti hatalma van és nem mindenki használja jóra az erejét. Barry arra szenteli az életét, hogy megvédje az ártatlanokat. Csupán pár barátja tudja róla, hogy ki ő valójában, de ez nem tarthat soká, előbb-utóbb kiderül, hogy ő Flash."

VÉLEMÉNY:
Az Arrow (Zöld Íjász) sorozatban is feltűnt már a mi Villámunk a Flash, de ezt a sorozatot külön azért hozták létre, hogy az ő életét mutassák be.
Ismertető alapján, Barry szuperképessége a villámgyorsaság lett. Nappali állásában is a rendőrséget segíti mint törvényszéki szakértő, de amikor meg kell előzni a bajt, akkor Flash-ként segít elkapni a rossz fiúkat, illetve az olyan metaembereket, akiket a részecskegyorsító változtatott át szuperképességűvé. Van egy kisebb csapata, ami tudósból, orvosból és mérnökből áll, így ők figyelik, segítik és tesztelik Barryt a jövő fejlődésének érdekében.
Színészek itt is rendben vannak, van néhány tipikus karakter, illetve vannak részek, amikor az Arrow szereplő gárdáját is viszont láthatjuk.
Olyanoknak tudnám ajánlani, akik szeretik a rendőrös, nyomozós sorozatokat valamint szeretik a szuperhősös, fantazis világot.

TRAILER:


Ezeken a sorozatokon kívül még nézek és tudok egy jó párat (amiket majd még a sorozatos rovatokban hozni fogok), de ezek a sorozatok azok, amiket én elkezdtem illetve kivégeztem a szünetben. 


*sorozatfüggőség = számomra az interneten töltött idő közötti 3 elfoglaltság egyike. Van még rajta kívül a böngészés: ide beletartoznak a közösségi oldalak, egyéb portálok, blogok használta. Majd jön a sorozat, film nézés. A harmadik pedig az olvasás, amikor a gépen olvasok e-könyveket. Nagyjából ezzel töltöm az időm ha gépezek. DE a sorozatfüggőségre visszatérve, mindig kell számomra lennie egy sorozatnak, amit nézhetek ha éppen gépezem.

~

Remélem valamelyikhez kedvet kaptatok vagy ha már láttátok őket, 
akkor írjátok le kommentbe, hogy nektek hogy tetszettek. 
Esetleg ha más sorozatokat néztek a téli szünetben, azokat is nyugodtan osszátok meg velünk. 
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnétek lemaradni az új rovatokról, akkor iratkozzatok fel!

Köszönöm, hogy elolvastátok!x

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése